Transport sanitar neasistat

Transportul pacienților neasistat, este destinat acelor persoane bolnave care sunt stabile din punct de vedere hemodinamic, comunică, respiră spontan, și nu necesită monitorizare pe durata transportului.

 

Destinat pacienților cu traumatisme ale membrelor inferioare, ale coloanei, hemiplegii post AVC. Echipajele noastre  sunt instruite asupra manevrării pacientului în condiții de siguranță.

  • În cazul pacienților cu traumatisme ale coloanei sau ale membrelor inferioare care au necesitat protezarea colului femural se folosesc dispozitive de imobilizare ale coloanei,  membrelor. Practic pacientul este așezat într-o saltea vacuum, din care se scoate aerul cu ajutorul unui aspirator pompă , în urma căreia salteaua preia forma anatomică a pacientului , salteaua fiind întărită prin aspirație nu permite alterarea stării pacientului pe durata transportului.
  • În cazul pacienților cu hemiplegie salteaua vacuum este păstrată pe targă , pentru că permite o mai sigură mobilizare a pacientului și transferul lui de pe targă pe pat se face mai ușor.

 

 

  1. Pentru pacienții internați în spitalele din Târgu Mureș, solicitarea transportului la externare către domiciliu se face de către  spital la dispeceratul național 112. Solicitarea preluată de către serviciile publice va fi redirecționată către serviciul nostru, în felul acesta transportul pacientului este decontat de către CAS Mureș.
  2. Pentru pacienții aflați la domiciliu, care necesită transportul cu ambulanța la consult de specialitate, nefiind deplasabili cu mijloace convenționale, solicitarea se face de către pacient sau aparținători tot către dispeceratul național 112, care va aloca resursa noastră dată disponibilă, pentru ca pacientul să beneficieze de transport decontat de către CAS Mureș.
  3. Solicitările adresate direct dispeceratului nostru la numărul de telefon  0365 400 800 nu pot fi decontate de către CAS, legislația română interzice decontarea serviciilor care nu sunt transmise prin  Sistemul Național  Unic de  Apel de urgență 112.
  4. În regim privat  solicitările venite direct pe numărul nostru de dispecerat  sunt contra cost pentru acest serviciu. Tariful practicat  în regim privat  este același cu cel decontat de către CAS.