Informații despre servicii decontate de CAS Mureș

Din anul 2009 suntem un partener de încredere pentru CAS Mureș. Legea  95 /2006 permite ambulanțelor  private  să deconteze  către CAS servicii de transport sanitar neasistat și consultații de urgență la domiciliu.

Beneficiază de servicii decontate de CAS
Pentru  TRANSPORT SANITAR NEASISTAT
 1. pacienți cu fracturi ale membrelor inferioare imobilizate în aparate gipsate, ale centurii pelviene, coloanei vertebrale,
 2. pacienți cu deficit motor neurologic major şi stări post accidente vasculare cerebrale,
 3. pacienți cu amputaţii recente ale membrelor inferioare,
 4. pacienți cu stări casectice,
 5. pacienți cu deficit motor sever al membrelor inferioare,
 6. pacienți cu arteriopatie cronică obliterantă stadiul III şi IV,
 7. pacienți cu insuficienţă cardiacă clasaNYHA III şi IV, status post revascularizare miocardică prin by-pass aorto-coronarian şi revascularizare periferică prin by-pass aortofemural,
 8. pacienţi cu tumori cerebrale operate, hidrocefalii interne operate,
 9. pacienţi oxigenodependenţi,
 10. pacienți cu malformaţii arterio venoase- rupte neoperate,
 11. pacienți cu malformaţii vasculare cerebrale – anevrisme,
 12. pacienți cu  malformaţii arterio venoase- operate,hemoragii subarahnoidiene de natură neprecizată, şi care necesită transport la externare, nefiind transportabili cu mijloace de transport convenţionale, pot fi transportaţi inclusiv în alt judeţ.
 13. Transportul de la şi la domiciliu al bolnavilor cu talasemie majoră în vederea efectuării transfuziei.
 14. Transportul persoanelor peste 18 ani cu nanism care nu pot fi preluate în centrele de dializă de adulţi, de la centrul de dializă până la domiciliul acestora şi retur, în vederea efectuării dializei în unităţile sanitare situate în alt judeţ decât cel de domiciliu al persoanei respective.

Modalitatea de solicitare pentru a beneficia de transport decontat de  CAS Mureș.

Solicitarea trebuie să o facă spitalul către dispeceratul 112 – Ordin de ministru MAI  -SECRETAR DE STAT  DSU.

 

Solicitările astfel transmise de spital  către Serviciul Public de Ambulanță pot fi direcționate și către ambulanțele private. În felul acesta pacientul nu plătește pentru transport, este decontat de  CAS.

 

CONSULTAȚII MEDICALE DE URGENȚĂ LA DOMICILIU DECONTATE  DE CAS.

Pentru a fi decontate de  CAS  consultațiile medicale de urgență la domiciliu cod verde, trebuie să fie transmise către noi de dispeceratul medical 112.

Bolnavii trebuie să sune la dispeceratul medical integrat 112 pentru a solicita consultația la domiciliu, iar dispeceratul va aloca resursa.

CAS NU DECONTEAZĂ solicitările care nu sunt transmise prin 112.

Datorită faptului că dispeceratul medical 112 nu a alocat resursa noastă dată disponibilă , am reclamat acest fapt Ministrului Sănătății. Răspunsul dat de minister prin ȘEF  SERVICIU a fost că nu există în legislație prevedere care să oblige 112 să aloce resursa privată.

Prin această cale aducem la cunoștința tuturor că există prevedere legală în Anexa 9 din Titlul IV legea 95/2006 care prevede prioritatea 1 P1 este echipajul cel mai apropiat.

 

Întrucât exista un număr mare de solicitări către ambulanța noastră primite direct pe numărul nostru de dispecerat, am decis să oferim posibilitatea bolnavilor de a fi consultați la domicliu  , contra cost printr-un abonament.