Pregătire profesională la nivel european

Prin intermediul Samaritan International,  angajații Ambulanței Samaritanus participă la cursuri de pregătire profesională în Europa, în centre prestigioase de pregătire : EURAC – Academia Europeană de Cercetare în Medicina de Urgenţă din Bolzano.

 

În 2015 am participat la module de pregătire căutare- salvare USAR în Viena, fiind certificați USAR – MEDIUM, de Naţiunile Unite, ca membrii  în Echipa de Intervenție Rapidă la Dezastre Internaționale a Austriei SA-RRT.

Modul intervenție atac terorist

2009 – 2010

În 2009 se încheie contract cu Casa de Asigurări Mureş pentru ca bolnavii să poată beneficia de transport gratuit decontat de asigurările publice, concomitent cu încheierea de contracte cu companii de asigurări private, reuşim în primul an să producem un profit care a fost donat în scopuri umanitare.

În 2010 lărgim aria de activităţi şi autorizarea trece la un nivel superior, respectiv pe segmentul de urgenţă în regim privat, reuşind astfel să alocăm resurse financiare importante din profit pentru scopuri umanitare. Astfel înfiinţăm ONG-ul “ Asociaţia Samaritenilor din România” finanţat din profitul societăţii comerciale Ambulanţa Samaritanus, asociaţie care este afiliată la Organizaţia Europeană Samaritan International ca membru deplin, asociaţie prin care reuşim să ajutăm foarte mulţi oameni cu nevoi speciale.

2008 Începem în România

În 2008 se înfiinţează la Tîrgu Mureş Ambulanţa Samaritanus ca societate comercială, autorizată de Ministerul Sănătaţii să funcţioneze ca serviciu de ambulanţă. La acea dată era o alternativă privată pentru bolnavii imobilizaţi care necesitau transportul de la domiciliu la spital sau de la spital la domiciliu. Este primul serviciu privat de ambulanţă din judeţul Mureş.